Nezařazené

Čištění koberců Praha 6 není zbytečný proces

Dopřejte koberci pravidelnou péči

Pořízení nového koberce podléhá psychologickému efektu, který všichni dobře známe z různých životních situací, kdy se radujeme z nějaké nové věci. První dny po pokládce na zem si jej užíváme, těšíme se z jeho barvy, případně vzorů, střihu, čistoty vláken a mnohdy i jeho specifické vůně. Prvních pár týdnů nám připadá jako nový, ale stává se, že si na jeho přítomnost brzy zvykneme, není již natolik terčem pohledu, aby nám přinášel radost, jako první den po nákupu.

Věnujeme pak jeho údržbě jen omezený čas, většinou jsme rádi, že běžné vysávání (pokud nejde o robotický vysavač) rychle odbudeme a můžeme se věnovat něčemu jinému, zábavnějšímu. K takovému postoji přispívá i fakt, že velmi pomalu koberec přijímá nečistoty, z nichž běžný vysavač odsaje jen část, a ten zbytek, co se usadí mezi vlákny, začne jeho barvu měnit do šedavých, nevzhledných odstínů. Zkrátka si ani nevšimneme, že šlapeme po špinavé zašedlé hmotě. Co s tím?

pokoj s kobercem

Jistě vás napadne, že by bylo vhodné podrobit jej čištění. Takovému, jehož výsledek bude stát za to, kde vynaložené úsilí nebude jen plýtváním vodou a čisticími prostředky. Některé čistící stroje jsou skutečně účinné, pracují s jednotlivými vlákny tak, že je zbaví usazenin mastného prachu i ve spodní části tkaniny.

Vyzkoušejte Rotovac

Patentovaný systém podtlakového čištění koberců Praha 6 v kombinaci s rotujícími kartáči umístěnými na otočné hlavici je revoluční objev. Jde o velmi efektivní způsob, jak odstranit i ty velmi odolné usazeniny, s nimiž si klasický vysavač (a dokonce i mnohá mokrá vysávání) neporadí.

hlavice vysavače

A jak často podrobit podlahovou krytinu čistícímu procesu? Vždy rozhoduje frekvence jeho využívání, pro jednotlivce či páry bezdětné a bez domácích mazlíčků stačí jen jedenkrát do roka, v ostatních případech pak dva až tři cykly v průběhu roku. Na hodně frekventovaných místech, jako jsou např. zátěžové koberce v kancelářích, by se (i z hygienických) důvodů měl tento proces provádět častěji, zhruba jednou za dva až tři měsíce.